Bejelentkezés
Események
  H K Sz Cs P Sz V
35 1 2 3 4
36 5 6 7 8 9 10 11
37 12 13 14 15 16 17 18
38 19 20 21 22 23 24 25
39 26 27 28 29 30
Kérem várjon ...
TudományCseppek
töltödés
 
TudományNapok
töltödés
 
Kapcsolat

Tudástársadalom Alapítvány
1065 Budapest,
Bajcsy-Zsilinszky út 33. 3em. 10.
E-mail: info@tudastars.hu, press@tudastars.hu
Mobil:
06 20 312 7378

 
Hírek

Diáknap a Budai Középiskolában

A Tudástársadalom Alapítvány közreműködésével természettudományos előadások hangzottak el a diáknapok keretében.

2015. április 14. 22:13


Mi is a TudásPresszó?

A Science Café nemzetközi mozgalom hatására indítottuk el a hazai fejlesztésű „TudásPresszó" sorozatunkat a FUGA Építészeti Központban. Kötetlen beszélgetések keretében találkoznak tudósok és érdeklődők a TudásPresszó teázójában. A programsorozat nyíltan vállalja elkötelezettségét a tudományos kutatás értékei és etikája mellett. Tudós sztárokat mutat be, párbeszédre hívja a tudomány és a civil szféra képviselőit, hogy a tudományvizualizáció eszközeinek alkalmazásával még izgalmasabbá és a televíziós rögzítés révén széles körben hozzáférhetővé tegye a tudományt.

A TudásPresszó visszaviszi a tudományt az értelmiségi kultúra és Budapest újraformálódó közösségi életébe - olyan helyszínre, ahol a tudás valóban a központban lesz!

 
TudományCseppek az óvodákban

A programról

Egyedülálló kezdeményezésünk megvalósításához tudósokat, egyetemi, főiskolai oktatókat és óvodapedagógusokat kapcsolunk össze. Az óvodai foglalkozáson a gyerekek saját tapasztalataikon keresztül fedezik fel az őket körülvevő világ természeti jelenségeinek működését. A foglalkozásokon bemutatásra kerültek olyan tudományos területek, mint a biodiverzitás, genetika, kémia, fizika, csillagászat vagy mágnesesség.

2012. január 31. 23:00
ShowYourScience médiafoglalkozás

A programról

Természettudományos kisfilmek készítésének támogatására szervezett kislétszámú médiafoglalkozás szakember irányításával, amelynek célja tudományos kísérleteket, jelenségeket, eseményeket bemutató/magyarázó kisfilm létrehozása. A foglalkozás során az általuk megvalósított kísérleteket a diákok professzionális és  saját eszközeikkel is rögzíthetik egy filmes szakember segítségével. A foglalkozások minden esetben a diákok meglévő tapasztalataira és a helyi adottságokra alapoznak annak érdekében, hogy a foglalkozás befejeztével a diákok önállóan is képesek legyenek folytatni a munkát.

2012. január 31. 23:00
TudományNapok a középiskolákban

A programról

Középiskolások részére szervezett programunk keretében a diákok nem csak előadásokat hallgatnak meg, hanem innovációs és kísérleti bemutatókon, pályaorientációs foglalkozásokon, filmvetítéseken és egyéb interaktív megoldásokat tartalmazó eseményeken vesznek részt iskolájukban. Igény esetén lehetőséget teremtünk kutatóhelyek, intézetek, laborok látogatására, ahol a diákok személyes tapasztalatokat szerezhetnek az ott folyó munkáról.

2012. január 31. 23:00
Rólunk
A TudásTárs csoport, amelyet a Tudástársadalom közhasznú Alapítvány és a TudásTárs Tudományos PR, Kommunikációs és Kutatási Kft alkot, a tudomány világához kötődő tudománykommunikációs tevékenységet folytat. Elméleti és gyakorlati munkánk eredményei közvetlenül hasznosulnak a magyar tudomány és kiemelten partner-intézményeink társadalmi pozícionálásában, tudománykommunikációs fejlesztésében.
 
TudásPresszó a közösségi odalakon

 

 
 
Támogatóink
Médiapartnerek
Ajánló
 

Copyright TudásTárs• Oldaltérkép • Fejlesztő-üzemeltető: Megaweb Multimédia Ltd.

Az oldal megtekintéséhez 1024x768-as felbontás és Mozilla Firefox böngésző ajánlott!